Off

RESENYES

Museu de Granollers:

Els 75 alumnes que fem Batxillerat artístic a l'institut Celesti Bellera hem vingut aquest dimecres al museu de Granollers per fer un treball de creació artística amb Marta Galán. La sessió ha partit del supòsit de com es pot visitar una exposició des de l'acció. 
A partir d'una frase de Manel Clot, hem començat una reflexió conjunta sobre el significat de l'art.  Tot seguit, hen realitzat una pràctica artística conduïda per Marta Galán sobre la pertinença, els sentiments i l'anar més enllà de l'estètica visual; convertint els nostres objectes personals, quotidians, en art. La sessió ha continuat amb un vídeo sobre Manel Clot i una visita mediada a l'exposició Utopies Persistents.

Personal la sortida al museu de Granollers em va agradar molt, ja que va ser una activitat totalment nova i diferent, al menys per mi , ja que mai había anat d'excursió per veure o crear una obra d'art.
La veritat es que en un principi em va semblar tot molt estrany, amb la música tan rara que va posar la Marta a la primera activitat, i que ens hagesim de aixecar tots un per un a deixar coses nostres personal sobre taula sense una raó en concret. 
Però un cop ho vem fer i la gent es va començar aixecar a dir que a que els recordava o que els hi feia sentir tots aquells objectes de sobre la taula, tot va cambiar.  Molts van dir que els recodava a moments especials amb amics, records divertits o simplement no els feia sentir res. Peró també hi va haber gent que va anar més enllà i van començar a dir coses com " no es culpa meva ", fins hi tot i va haber gente que es va emocionar amb l'exercici. I tot plegat amb va fer reflexionar sobre els meus propis records i sentiments que tenía i que tinc i per aixo m'ha agradat tant aquesta activitat.






















El Pes Del Plom :


El Teatre de Ponent, Llevant, va iniciar el passat cap de setmana una nova temporada, amb un obre per a la commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Granollers.
Es tracta d'El pes del plom, que vam veure en una excursió divendres 7 d'octubre, pel mati.
Un cop es va acabar l'obre, el politòleg Jordi Armadans, ens va fer un petit dirscurs sobre el tema del que tractava i va intentar fernos veure el perque la gent s'auria de informar més sobre ell i l'importancia que té l'obre en la societat de avui en dia.
El pes del plom és un espectacle de la companyia La Virgueria sobre el lobbby de la guerra i sobre els seus interessos econòmics. El muntatge reflexiona sobre notícies de l'incrementació de la venda d'armes als paisos mes pobres, i com fa que s'assumeixi la guerra i les armes com a part natural del dia a dia.
Quatre actors representan diversos personatges que, jugant amb el temps i l’espai, son els conductors en aquest viatge d’imatges, colors i emocions. El propietari d’una empresa que fabrica armes, la seva dona, una periodista morta, el seu company i altres personatges són els encarregats d’emocionar al públic mentre descobreixen un tros del seu món.
L'obra, dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, està interpretada per Carles Gilabert, Patrícia Bargall, Isak Férriz i Marina Fita.

Des del meu punt de vista, l'obre tractava un tema molt interessant i actual, però considero 
que potser a estat una mica massa caòtica. És a dir, el fet que siguin només 4 actors, els que apareixen a escena i que cadascun faci almenys de dos o més personatges, fa que et comencis a embolicar.

Però per la resta l'obre, va estar molt bé i em va agradar bastant, ja que tracte un tema del qual no se sol parlar gaire i és molt important que la gent es comenci a conscienciar i a veure com el tràfic d'armes encare segueix passant a països que es troben en guerra, i a països pobres, com l'Àfrica.


























No em va fer Joan Brossa (02/05/2019)



Vam anar al Museu de Granollers on vam poder veure l'exposició 
No em va fer Joan Brossa. Una obra de teatresonora del grup català de música 
experimental Cabosanroque.

Aquesta obra era es va poder veure des del 4 d'abril fins al 5 de maig. Es tracta 
d'una instal·lació sonora i plàstica formada per 
diferents objectes que representen els paisatges sobre els 
escrits del poeta Joan Brossa entre els anys 40 i 50.

Al entrar ens van fer una petita introducció sobre qui va ser 
Brossa i del per què van escollir fer aquest projecte, a més que
seria una obra que podriem veure i escoltar allà mateix.

Quan vam entrar ens vam sorprendre al veure tants objectes, jo,
al menys, no vaig aconseguir treure el significat fins a ben 
avançada l'obra. Encara que després van donar pinzellades del
"vertader" significat com que hi havia veus que representen les 
paraules que Joan Brossa representaba més d’una vegada en els
seus poemes dites per persones amb problemes psíquics o 
simplement a l'hora de parlar. 

La visita va estar molt bé, didàctica i entretinguda. 














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada